::life::

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile.

Sunday, 27 May 2012

selamat pengantin baru :)

~pinjam pelamin kejap hihihi.. semoga berkekalan hendaknya aamiin~
~bismillah~
ha.. lamanya aku tak meng-update blog ksayangan aku nih.. bila dah bukak of course la mcm2 story nak share kan? 
btw, semalam..tanggal 26 May 2012 tamat lah status single n tunangan orang utk bakal adik ipar ku.. blm lewat ag nak ucapkan selamat pengantin baru buat kdua2 psgn mempelai Siti Asimah bt Ishak n husband Mohd Helmi b Ramli.  Sgt2 sepadan bgai pinang dibelah dua, sma cantik sama padan! alahaii sgt2 sweet! dan pd tarikh yg sama aku juga turut berkongsi kegembiraan ini bila aku sendiri dijemput oleh bkl mak mrtua n family *aceceh* ke kenduri tu..  yg mengharukan, time aku salam ngn mak si dia, mak dy terus peluk aku..mcm dah lama kenal.. hehehe terharu jugak la time tu hihi sebab mak dia cakap, "datang jugak umah mkcik" hihihi.. fmily sronok sgt teman n layan fmily si dia yg sgt2 sporting ! act, secara kbetulan mmg si dia tak pernah bawa aweks datang rumah jmpe mak ayah "beliau"..*ceeeh! jd aku rs sgt2 bersyukur sbb jd wanita prtama yg dia bawa jmpa parents dia.. biasa la, perempuan.... bila pihak lelaki bwk awek dia jmpa parents mmg teruja la jawabnya! hihi.. bila dah bwk jmpa parents time knduri mmg tak lain tak bukan soalan maut la yg kene jawab.. "bakal ke ni? , bila nak langsungnya? ,bila nak mrasa ns minyak kau pulak? " ha cmtu la soklan2 maut ktorg kene.. tmbah2 lg bila kami bergambar berdua ats pelamin, lg la kena usik..yg tak tahan nya, maksu si dia la, siap gelak2 senyum2 je tgk ktorg makan berdua dekat dalam rumah hahaha.. sporting hbis..  byk sgt moment2 indah kami dpt smlm.. si dia nyanyi kan utk aku,main gitar, mcm2 la.. btw pengalaman semalam buatkan aku lebih yakin memandangkan aku dan dia sendiri dah dapat restu dr parents msing2 utk bercinta.. scara tak lgsung, percintaan mndapat rstu ibu bapa msg2..Syukur Alhamdulillah.. berat hati nak tinggal kan kg dia semalam.. mak dia siap ajak tido ag tp mgkin blm ada rezeki ag..yg pling pnting, perasaan ini takkan pernah aku dapat dekat mana2 sebab aku dan dia sama2 sling menyayangi n setia 1 sma lain dan berjanji utk bina mahligai indah 1 hri nanti..aamiin ya Rabb..biarlah kbhgiaan kami ini berkekalan hendaknya hingga ke syurga.
InsyaAllah..Aamiin.